İslam Kardeşliği Semineri

Vatan İlmi Araştırma Derneği’nin Esenler Belediyesi’nin katkılarıyla her ay düzenlemiş olduğu Gönül Sohbetleri programı kapsamında ‘’İslâm Kardeşliği’ konusu işlendi.Kardeşliği pekiştirmek isteyen herkes Dr.Kadir Topbaş Kültür Merkezine koştu.Program, Maşuk Çetin’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.Vatan Kaside Grubunun kasideleriyle devam etti.

Ardından Vatan İlmi Araştırmalar Derneği başkanı İlahiyatcı-Eğitimci Coşkun Şahin
bu hayırlı amelin yapılmasına vesile olanlara ve bu hayırlı programa katılan konuklara teşekkür ederek başladı.Vatan Derneği'nin öncelikli hedefinin Peygamberimizin,inancını akidesini yeryüzünde yaymak olduğunu söyledi. Peygamber efendimiz’in (sallâllahu aleyhi ve sellem) insanlara öğretmiş olduğu tevhid inancı,iman esasları ile birlikte kardeşliği öğrettiğini ve bu vesileyle Sahabelerin Peygamberimizin inancını kardeşlikle pekiştirip yeryüzüne kısa bir sürede adeletin,hakkın ve saadetin huzurun ulaşmasına vesile olduklarını bildirdi. Bizlerde İslâm kardeşliğinin ancak dini ilimleri öğrenme amel etme ve ihlaslı bir şekilde uygulama suretiyle toplumumuza fayda sağlayacağına inanıyoruz.Müslümanın kanı malı canı Müslümana haramdır.Müslüman(günahkar bile olsa)Kabeden daha kıymetlidir.Hatta bir Müslüman Cennetin nimetlerinden de daha kıymetlidir.Onun için Müslümanı öldürmek,ona sövmek,kalbini kırmak,onu dövmek ona lanet okumak günahtır dedi.

Daha sonra İlâhiyatcı-Yazar Hıdır Kartal sohbetine başlayarak İslâm kardeşliğinin öneminden ve ırkcılık yapmanın dinimizde yeri olmadığından bahsetti.Kur’âni kerimde Müslümanlar ancak kardeştir buyrularak sahabelerden Ensarlar ve muhacirinler övülmüştür.Peygamber efendimiz ise onlar arasında kardeşlikle hükmederek İslâm kardeşliğinin ne olduğunu onlara öğretmiştir.Farkli ırk,renk,dilden olan sahabeleri İslâm kardeşliği ile birleştirmiştir. Aynı şekilde Hadisle övülen,türk olan Fatih Sultan Mehmet,Kudüsü feth eden Kürt olan Selahaddin Eyyubi türklüğü ve kürtlüğü ön plana çıkartmadan ırkçılık yapmadan İslâm kardeşliğiyle hükmederek büyük başarılara imza attılar.

Program hızla devam ederken Vatan Mevlidhan ve Kaside grubu kasideler ve medihler okuyarak misafirleri mest ettiler.

Programın sonunda ise Efendimizi ve Efendimizin yolunu anlatan günümüze kadar gelmiş geçmiş Ehlisünnet alimlerinin isimlerinin olduğu bir slayt yayınlandı.
Program İlahiyatcı-Yazar Hıdır Kartal hocaefendinin duasıyla sona erdi.