Her yıl bütün Müslümanlar tarafından büyük bir coşkuyla kutlanan Mevlid-i Nebî, bu yıl Ravda Derneğinin Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlediği programla renkli görüntülere sahne oldu. Salonu dolduran kalabalık, Peygamber Efendimizin hayatından kesitler, kasideler, slayt gösterisi ve İlahiyatçı-Yazar Hıdır Kartal'ın günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmayla dolu dolu bir akşam geçirdi. Dernek Başkanı Davut ÖKTEN de yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik mesajları vererek Peygamber Efendimiz’in yolunun takip edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Programa Esenler İlçesi kanaat önderlerinden Av. M.Rıdvan Arslan, Vatan İlmi Araştırmalar Dernek Başkanımız Coşkun Şahin ve Yönetim Kurumumuz, Fatih Sultan Mehmet Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Aydın, GENÇ SANDER Başkanı, KASDER Başkanı ve birçok STK üyesi ve yönetici katıldı. Ünlü televizyoncu Kerem Can Yazır'ın sunumuyla gerçekleşen program, umre çekilişi ve dua ile son buldu.