Peygamberimizin Saçı Şerifi esenlerdeydi

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Vatan İlmi Araştırmalar Derneği ile Esenler Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği program Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde yapıldı. Programa Esenler Belediye başkan yardımcısı Nihat Karataş, Vatan İlmi Araştırmalar Derneği Başkanı Coşkun Şahin, İlahiyatçı-Yazar Hıdır Kartal,Ak parti Fevzi çakmak teşkilatı, Bayburtlular dernek başkanı Fuat Saka,Tepebağ Vakfı başkanı Mehmet Ay,Ravda Derneği başkanı Davut Ökten birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ,çeşitli cemaatlerin temsilcileri ve Esenler halkı katıldı.

Muhammed Kartal’ın Kur’âni kerim tilavetiyle başlayan programda Salih Yener ve Abdullah Yaman Türkçe ve Kürtçe mevlid okudular.Mert Ateş ise 40 yaşındasın şiiriyle salondaki misafirlere duygu dolu anlar yaşattı.Ardından programda Ömer Akan önderliğindeki Vatan Mevlidhan ve Kaside Grubu da, Peygamber Efendimizi öven kasideler okudu.

REHBERİMİZ MUHAMMED ALEYHİSSELAM OLMALI

Selamlama konuşması için kürsiye çıkan Vatan İlmi Araştırmalar Derneği başkanı Coşkun Şahin bugün toplumumuzun,gençliğimizin insanlığın peygamber efendimize çok ihtiyacı olduğunu beyan ederek dünya ve ahiret saadetinin ancak O’na tâbi olup,O’nu rehber edinip inancını ihya ederek,o güzide elçinin yolundan giden ehlisünnet alimlerinin çizgisinde sabit kalmakla felaha erişilebileceğini söyledi.

Şahin,Peygamberimizin ;Müslüman müslümanın kardeşidir şiarını öğrettiğini söyleyerek birlik,beraberlik,kardeşlik şuuru içinde hareket edip hep birlikte bu güzel vatanı müdafaa etmemiz gerekir dedi.Ayrıca Dörtyol meydanda her yıl geleneksel olarak peygamberimizin hürmetine dağıtılan lokma tatlısı için ve programda emeği geçen Esenler Belediyesine ve Vatan derneği gönüllü çalışanlarına teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

DOĞUMLARIN EN KUTLUSU

Şahin’den sonra selamlama konuşması için kürsiye çıkan Esenler Belediye başkan yardımcısı Nihat Karataş Belediye başkanı Tevfik Göksunun selamını ileterek;Peygamber efendimizin kutlu doğumunu ihya etmenin büyük bir onur olduğunu,fazilet olduğunu,Müslümanların birlik beraberliğine büyük katkı sağlayan bu gibi programları tertip eden Vatan ilmi araştırmalar derneği ve bu hayırlı ameli yaptıklarından dolayı diğer derneklere de belediye olarak her zaman destek olduklarını bildirdi.Karataş ;biz birlik beraberlik kardeşlik şuuru içinde hareket etmeliyiz ve halk ve millet olarak hep birlikte doğrular ile güçlüyüz diyerek programda emeği geçenlere teşekkür etti.

PADİŞAHLAR NAL-I ŞERİF-İ BAŞLARINA KOYARDI.

Günün anlam ve önemini anlatmak için ise İlahiyatcı-Yazar Hıdır Kartal peygamber efendimizin saç-ı şerifini hürmet etmek için başının üzerine koyarak sahneye çıktı.Peygamber efendimizin doğumunu senede birgün değil hergün kutlarsak azdır dedi.Ceddimizin peygamber efendimize çok büyük hürmet ve saygı gösterdiğini,padişahların tahta çıkmadan önce eyub sultan camisinde bulunan nal-ı şerifi(ayak izi) ve sakalı şerif-i başlarına koyarak onlarla teberruk ettiklerini ve daha sonra tahta çıktıklarını beyan etti.Peygamber’e itaat edenin Allâh’a itaat etmiş olacağını söyleyen Kartal;peygamberimizin güzel ahlakı,vasıflarını öğrenerek hayatımıza tatbik etmemiz gerektiğini söylerek efendimize hasıl olan bazı mucizelerden bahsetti.

MİRAÇ İLE İLGİLİ YANLIŞ İTİKATLAR VAR

Bazı kişilerin peygamberimizin Mirac mucizesini yanlış anladıklarına ve anlattıklarına dikkat çeken İlahiyatçı-Yazar Hıdır Kartal, "Miraç ile ilgili yanlış itikatlar var. 'Peygamberimiz Miraç'ta Allâh'ın yanına çıktı, Allâh ile karşılıklı görüştü, Allâh Miraç’ta Ebubekir Efendimizin sesiyle Peygamberimize seslendi' gibi sözler, Müslümanların itikadı değil. Çünkü Allâh gökte, arşın üzerinde değildir. Allâh mekandan münezzehtir,mekansız olarak vardır" diye konuştu.

ÇEKİLİŞLE 3 KİŞİYE ÜCRETSİZ UMRE HEDİYESİ

Programda sunucu Kerem Can Yazır’ın tuttuğu çekiliş kutusundan Esenler Belediye Başkan yardımcısı Nihat Karataş,Şevval turizm sahibi Ramazan İşler,Tepebağ Vakfı başkanı Mehmet Ay yaptıkları çekiliş ile ücretsiz olarak 3 kişi umreye gitmeye hak kazandı.(Hanım Kordunç,Rahile Kaman ve Murat Algül) Program yapılan duanın ardından peygamberimizin saç-ı şerifi ziyaretiyle ve salavatlarla sona erdi.