Mevlidi Şerif (Esenler)

Vatan İlmi Araştırmalar Derneği olarak, Esenler Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği ‘’Efendimiz Muhammed'in Sevgisinde Birlikteyiz’' adlı Mevlid-i Şerîf programımız halktan yoğun ilgi gördü. Gecenin sonunda çekilen kura ile Umre'ye gönderilecek iki kişi belirlendi.

Vatan İlmi Araştırma Derneği'miz, Esenler Belediyesi'nin katkılarıyla Mevlid-i Nevi Kandili dolayısıyla bir program düzenledi. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programımıza dernek başkanımız Coşkun ŞAHİN, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik GÖKSU, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, İlahiyatçı Yazar Hıdır Kartal, Tepebağ Vakfı Başkanı Mehmet AY, Esenler Mardinliler Derneği Başkanı Av. Mehmet Rıdvan ARSLAN,  Genç İrade Derneği Başkanı Nazım KURTOĞLU, TÜMKİAD Başkanı Nihat TANRIKULU,  AKP Fevzi Çakmak Mahallesi Medya Teşkilat Başkanı Halil ÖZEL, Ravda Derneği Başkanı Davut ÖKTEN,Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu, Esenler Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Turgay ÖZER,Okul müdürleri,öğretmen,öğrenciler ve  Esenlerli katıldı. Kerem Can Yazır'ın sunuculuğunu yaptığı program, İzmir Balçova Camii imamı Adnan ERDEm’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

PEYGAMBER EFENDİMİZ MUHAMMED’in SEVGİSİNDE BİRLİKTEYİZ
Programın açılış konuşmasını yapan Derneği Başkanımız İlahiyatcı-Eğitimci Coşkun Şahin, Peygamber Efendimiz Muhammed'in bir rahmet vesilesi olarak gönderildiğini belirterek, "Bugün hepimiz Peygamber Efendimiz Muhammed’in Sevgisinde Birlikteyiz şiarıyla biraraya geldik. O'na tabi olanlar kurtuluşa erecekler. Gençlerin ve toplumun felaha, aydınlığa ve kurtuluşa erebilmesinin ancak Peygamber Efendimizin o mübarek yolunun öğrenilip öğretilmesiyle olacak. Şanlı ecdadımız geçmişte Efendimize tabi olarak tarihe damga vurdular. Bugün  gençliğimiz de Peygamber Efendimizin
yoluna sıkı sıkıya bağlanmaları durumunda, Müslüman Müslüman'ın kardeşidir şiarı altında çalışarak aynı başarıyı yakalayabilirler ve kanayan yaramız Kudusu tekrar esaretten kurtarabilirler" dedi.
KUDÜS MÜSLÜMANLARIN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR
Dernek başkanımızın ardından kürsüye gelen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik GÖKSU,  yaptığı konuşmada doğumların en yücesi olan Peygamber efendimizin dünyaya teşriflerini kutladıklarını hatırlatarak, "Hiçbirimiz, Kudüs’ü bırakmayacağız. Kudüs Müslümanların 3 büyük mescidinden biridir. Bunlardan Biri Mescid-i Haram, biri Mescid-i Nebi, bir diğeri ise Mescid-i Aksa’dır. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, Mescid-i Aksa bizim kırmızı çizgimizdir, kimsenin mescidimizi kendi emellerine alet etmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi.
KUDÜS SAHİPSİZ DEĞİLDİR
İlahiyatçı - Yazar Hıdır Kartal ise yaptığı konuşmada Mevlid kutlamalarının yanlış olduğu iddialarını reddederek aksine hayırlı bir amel olduğunu belirtti.  Selçuklu hükümdarı Muzaffereddin Gökbörü zamanından  günümüze kadar yeryüzündeki bütün Müslümanların Mevlid Kandil'ini  kutladıklarını belirten Kartal şu ifadelere de yer verdi: "Kudüs ilk günden beri olduğu gibi, şimdi de Müslümanlarındır ve Müslümanların olarak kalmaya da devam edecektir."
ÇEKİLİŞLE UMRE HEDİYESİ
Konuşmaların ardından program, Abdullah Yaman ve Salih Yener tarafından okunan Türkçe ve Kürtçe Mevlid ile devam etti. Daha sonra Vatan Mevlidhan ve Kaside Grubu, Peygamber Efendimiz’i anlatan, öven kasideler ve salavatlar okudu. Programın sonunda heyecanla beklenen Umre çekilişi yapıldı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik GÖKSU gerçekleştirdiği çekilişte, programa katılan 2 talihli umreye gitme hakkı kazandı.

Programımızda emeği geçen dernek yönetimimize, gönüllü kardeşlerimize, kaside grubumuza, kadın kollarımıza ve tüm kardeşlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz...