Mevlid-i Şerîf Programı (Başakşehir)

Vatan İlmi Araştırma Derneğinin düzenlemiş olduğu ‘’Yâ Muhammed ? Sen Her Şeyinle Yücesin’' adlı Mevlid-i Şerîf Programı yoğun ilgi gördü.Efendimizi seven herkes Kültür Merkezine akın etti.Başakşehir Kültür Merkezini hınca hınç doldurdu.

Bu güzel programda, İBB Kültür Merkezine,İstanbul Büyük Şehir Belediyesine,Vatan Mevlidhan ve Kaside Grubuna,İlahiyatcı-Yazar Hıdır Kartal'a, Sunucu Kerem Can Yazar'a,canlı yayın yapan Kaçkar TV'ye ve emeği geçen bütün kardeşlerimize teşekkür ederiz.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş programa tebrik mesajı gönderdi.Programa Başakşehir sakinleri ve ilçe dışından bir çok vatandaş katıldı.Başta Vatan İlmi Araştırmalar Derneği Başkanı İlahiyatçı-Eğitimci Coşkun Şahin,Vatan Derneği Başakşehir Başkanı Davut Yeşilyurt,İlahiyatcı-Yazar Hıdır Kartal,Başakşehir Mahalle Muhtarı Mehmet Fatih Yıldırım,Başakşehir Saadet Partisi İlçe Başkanı ve yardımcıları,Sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri,Hidayet Derneği eski başkanı ibrahim Gültekin,Emekli Vaiz,Yazar ve İmam Halit Sevimli,İlahiyatçı Nuri Ceylan,İlahiyatçı Ahmet Bulut,İlahiyatçı-Eğitimci Adem Şen,İlahiyatçı Zekeriya Kartal,İlahiyatcı-Eğitimci Davut Ökten,İlahiyatcı-Eğitimci Hasan Ulaş,İlahiyatcı-Eğitimci Nalan Ulaş,İlahiyatcı-Eğitimci Meryem Gülak Közen,İlahiyatcı-Sosyolog Meryem Ceylan,Yeminli Mali Müşavir Adem Sümer,Eğitimci Sinan Kaya,İlahiyatçı-Eğitimci Merve Ökten, Bay - Bayan Güvenlik ekibi ve diğer kardeşlerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz.

Kerem Can Yazırın sunuculuğunu yaptığı program, Güzide Özdilek İmam Hatip talebesi Maşuk Çetinin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program hızla devam ederken Vatan Mevlidhan ve Kaside grubu da, Peygamber Efendimiz’i  anlatan,öven kasideler, medihler ve salavatlar okudu.

İlahıyatçı - Yazar Hıdır Kartal ise Peygamberimiz'in mübarek doğumundan ve doğumu esnasında gerçekleşen olaylardan annesinin ve babasının Müslüman olduklarından asla kafir olarak ölediklerinden bahsederek, Peygamberimizin  insanlara öğretmiş olduğu iman esaslarından bahsetti.Allâh’a imanın doğru olması gerektiğini ve Allâh’ın arşın üzerinde olmadığını arşta oturmadığını zatıyla heryerde olmadığını bildirerek Allâh’ın zamandan mekandan şekilden münezzeh olduğunu söyledi.Mevlid Kutlamanın yanlış olmadığını aksine hayırlı bir amel olduğunu bazılarının söyledikleri gibi kötü amel olmadığını, Selçuklu hükümdarı Muzaffereddin gökbörü zamanından ta günümüze kadar yeryüzünden bütün Müslümanların bu hayırlı ameli yaptıklarını söyledi.Mevlid kutlaması yapmanın haram şirk olduğunu söyleyenlerin dinimize fitne sokmak istediklerini belirtti.Bu düşüncede ki grupların diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de Müslümanların arasında bölücülük yapıp önce fikirleriyle sonra güç kullanmaları vesilesiyle bozarak bizleri parçalamak istediklerine vurgu yaptı.Kartal ayrıca yetkililere seslenerek bu gibi grubların ayrıştırılması ve Müslümanların arasından temizlenmesi gerektiğini söyledi.Daha sonra Müslümanların birlik beraberliği için dua ederek programı hazırlayanlara ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.