MEVLİD-İ ŞERİF PROGRAMI-SULTANGAZİ

Vatan İlmi Araştırmalar Derneği Sultangazi temsilciliğinin, Sultangazi Belediye binasında Peygamber efendimizin mübarek doğumunu anlatan Mevlid-i Şerif programı Sultangazi sakinleri tarafından büyük ilgi gördü.Sunuculuğunu Kerem Can Yazırın yaptığı Program’a Vatan ilmi araştırmalar derneği başkanı Coşkun Şahin,yönetim kurulu üyeleri,Vatan Derneği Sultangazi Temsilcisi Halil Yaman ve yönetimi,İlahiyatcı-Yazar Hıdır Kartal,Akparti Sultangazi İlçe başkan yardımcısı ve Yeşilay Sultangazi şube başkanı Ramazan Altan,Türkiye Kuran okuma birincisi Aliya izzetbegoviç Camii İmam Hatibi İbrahim Deniz,Ravda Derneği başkanı Davut Ökten ve yönetimi,Sultangazi Çankırılılar derneği başkanı Mevlüd Kandemir ve yönetimi,Esenler Mardinliler dernek başkanı Av.Ridvan Aslan ve yönetimi,Ses ve ilahı sanatçısı Tv Programcısı İsmail Beyhan,Hisar Sürücü Kursu sahibi ve Tüm işadamları derneği yönetim kurulu üyesi Orhan Eren,Yeminli Mali Müşavir Adem Sümer,İşadamı Halil Korkmaz ,öğretmenler ,öğrenciler ve sultangazi halkı iştirak etti. Vatan İlmi Araştırmalar Derneği Sultangazi temsilciliğinin, Sultangazi’de ilk defa düzenlediği program büyük ilgi gördü.
Program;Türkiye Kuran okuma 1.si Aliya izzetbegoviç Camii İmam Hatibi İbrahim Denizin çok güzel tilavetiyle başladı.Daha sonra Salih Yener Türkçe ve Abdullah Yaman Kürtçe mevlid okudu.Ardından Vatan derneğinde eğitim gören türk ve Suriyeli çocuklar çok güzel bir sunumu yaptı.Daha sonra Vatan Derneği başkanı Coşkun Şahin ve Sultangazi Temsilcisi Halil Yaman selamlama konuşmalarını yaptıı.Ardından Akparti Sultangazi İlçe başkan yardımcısı ve Yeşilay Sultangazi şube başkanı Ramazan Altan selamlama konuşması yaptı.Daha sonra İlahiyatcı Hıdır Kartal Hocaefendi günün anlam ve önemini belirten çok faydalı konuşmasını icra etti.Ardından Vatan Kaside grubu Peygamber efendimiz için kasideler ve salavatlar söyledi.Sonra Mert Ateş “Seccaden kumlardı “şiirini okudu.Daha sonra yapılan ücretsiz Umre çekilişinde Umre;“Gülfete Akan”a çıktı. Program dualarla ve zikirlerle sona erdi.