Kültür Şölenine Katıldık

Türkiye'de eğitim gören 59 ülkeden 300 öğrenci, kültürlerini Esenler'e taşıdı. Uluslararası öğrenciler, ülkelerinden getirdikleri kültürel eşyaları, giyecekleri tanıttılar ve yöresel lezzetlerini davetlilere ikram ettiler. Vatan İlmi Araştırmalar Derneği adına programa katılan Başkan Yardımcısı Adem Sümer "Bu gibi etkinlikler çok önemli. Çünkü toplum öz değerlerini hatırlıyor ve bu güzel hasletlerin bizden sonraki nesile aktarılması çok daha kolay oluyor" diye konuştu.
Esenler, uluslararası bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Dünyanın birçok ülkesinden üniversite eğitimi almak için Türkiye’ye gelen öğrenciler, 10. Uluslararası Öğrenci Buluşması kapsamında Esenler Belediyesi, UDEF ve Bâb-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği'nin organizasyonu ile Esenler Dörtyol Meydanı'nda bir araya geldi. Asya'dan Avrupa'ya, Balkanlar’dan Kafkasya’ya ve Afrika'ya kadar 59 ülkeden 300 öğrencinin kendi ülkelerini tanıttıkları organizasyonun açılışı renkli görüntülere sahne oldu.
Açılış törenine; AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, Bâb-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Kara, Vatan İlmi Araştırmalar Derneği Başkan Yardımcısı Adem Sümer ve çok sayıda Esenlerli katıldı.
GÖNLÜMÜZÜ, KAPIMIZI, SOFRAMIZI AÇIYORUZ
Programda konuşan ve Türk halkının misafirperverliğine dikkat çeken Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "İnsanın var oluşundan bugüne kadar medeniyeti inşa etmiş, yeryüzündeki tüm insanlara gönlünü, kapısını, sofrasını açan, ötekileştirmeyen bir milletin çocukları olarak bu renkli buluşmaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Yeryüzünün her yanında kan ve gözyaşı olmadan, buradaki gibi mutluluk, insanlık ve merhamet duygularının hâkim olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Programa misafir olarak katılan Vatan İlmi Araştırmalar Derneği Başkan Yardımcısı Adem Sümer 59 ülkeden 300 gencin Esenler halkıyla buluşturulması nisan o büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti. Sümer, bu gibi organizasyonlar halkın öz değerlerini vatandaşa daha güçlü bir şekilde hatırlattığının altını çizdi.