--> Her Cumartesi 13.00-15.00 arası erkek ve kız öğrencilerine yönelik Kur'an-ı Kerim ve Temel Dini Eğitim kursumuza ÜCRETSIZ kayıt için sizleri merkezimize bekleriz.     --> Her perşembe saat 21.00'da derneğimizde zikir programı olmaktadır.     --> Cumartesi 21.00'da her hafta farklı konu ele alınan sohbetler yapılmaktadır. Ailece davetlisiniz.    
Çocuklarımızı Nasıl Eğitmeliyiz?

Çocuğunuza Neyi Nasıl Öğretmelisiniz...

-Çocuk donmamış beton gibidir. Üzerine ne düşerse izi kalır.

-Çocukların nasihatle beraber, iyi örneklere ihtiyaçları vardır.

-Çocuğunu iyi eğiten kimse, düşmanının bel kemiğini kırar.

Sevgili Anne ve Babalar!

Çocuğunuzu;

-Hoşgörülü yetiştirirseniz, sabırlı olmayı öğrenir.

-Destekleyip yüreklendirirseniz, kendine güven duymayı öğrenir.

-Yaptığı güzel şeyleri över ve beğenirseniz, takdir etmeyi öğrenir.

-Hakkına saygı gösterirseniz, adil olmayı öğrenir.

-Güven ortamı içinde yetiştirirseniz, inançlı olmayı öğrenir.

-Kabul ve onay gösterirseniz, kendini ve başkalarını sevmeyi öğrenir.

-Aile ortamı içinde dostluk ve arkadaşlık gösterirseniz, bu dünyada mutlu olmayı öğrenir.

-Sevgi içinde büyütürseniz, güvenmeyi öğrenir.

-Sürekli eleştirirseniz, kınama ve ayıplamayı öğrenir.

-Kin ortamında büyütürseniz, kavga etmeyi öğrenir.

-Alay edip aşağılarsanız, sıkılıp utanmayı öğrenir.

-Devamlı gülünç duruma düşürürseniz, çekingen olmayı öğrenir.

-Kendisine inanmazsanız, dolandırıcılığı öğrenir.

-Aşırı hoşgörülü olursanız, bencilliği öğrenir.

-Her zaman tenkit ederseniz, kendini kabahatli bulmayı öğrenir.

 

İLK ÖĞRETİLECEK ŞEY...

Kendisine öğretilecek ilk şey Allâh’ın yaratılmışlara benzemekten münezzeh olması ve buna bağlı olan inanışlardır. Sonra taharet ve namaz hükümleri öğretilir ve namaz kılmasıyla ve oruç tutmasıyla emredilir. Sonra karna, dile, ele, ayağa, göze, kalbe ve bedene haram kılınan şeyler öğretilip bunlardan korkutulur. İnsanlardan cahil olanların bazılarının dedikleri; “Bu çocuk daha küçüktür, ona verdiğinizi anlamaz” sözü de denilmez. Bu gibilerine ise İmam Gazalî’nin “İhya-ı Ulûmiddîn” adlı kitabında itikadî meseleleri zikrettikten sonra dediği şu sözü denilir; “Bil ki zikrettiklerimiz çoçuğa yetişmesinin ilk sıralarında takdim edilir ki bunları ezberlesin, sonra zamanla bunların mânâları büyüdüğünde kendisine yavaş yavaş ortaya çıkar.”

Sonra Kur’ân’ı Kerîm, hayırlı kulların sözleri ve nefsinde salihlere karşı sevginin yerleşmesi için salihlerin hikayeleri ve hâlleri öğretilir. Sonra onda güzel ahlâk ve övülecek işler görünürse, bu şeyden dolayı iyilikte bulunarak kendisini sevindirecek bir şeyle mükâfatlandırmalıdır.

Temyiz çağına geldiğinde akideyi öğretmeye de başlamalıyız. “Allâh, mekandan münezzehtir.” “Allâh bize benzemez.” gibi lafızları ezberletiriz. Çocuk bunları öğrendikten sonra ona daha detaylı bilgiler verilir, Kur’ân-ı Kerîm öğretilir, bazı hadisler ezberletilir. Evliya ve salih zatlara sevgisini arttırması için öğütler verilir.

Bazı kişiler çocuğun ezberleyemeyeceğini, hafızasının alamayacağını iddia ediyorlar. Bu kişiler kesinlikle yanılmaktadırlar. Çok küçük yaşlarda Kur’an-ı Kerim’in tamamını ezberleyen kişiler çoktur. Peki niçin çocukların ezberlemeyeceklerini söylüyorlar? Çünkü, çoğu kişi bugün cahilliğe alışmış durumda. Çocuklarına birşeyler öğretmek istemiyorlar. Fakat çeşitli şarkıları öğretip bununla gurur duyuyorlar. Bizler çocuklarımızı edeplendirelim. Eğer onların temeline akide bilgilerini sağlam olarak yerleştirebilirsek, onları dışarıdaki tüm sapık gruplara karşı korumuş oluruz.

Alimlerden olan İmam El-Hafız Racebil Hanbeli’nin de zikrettiği gibi; çocuğa önce metin ezberletilip, sonra yavaş yavaş anlamı verilmeye başlanır. Sonrasında da istinca, abdest, namaz ve fatiha suresi öğretilir.