Allah Rızası için Duâ Edelim

Mutasım veya Abbas el-Mutasım Tam Adı: Ebû İshâk "el-Mu‘tasım bi’l-Lâh" `Abbas bin Hârûn er-Reşîd-Harun Reşid'in oğludur.Abbasi halifelerinden birisidir.Bu mübarek zat bir gün yanındakilerden içmek için su istedi.Suyu getirdikleri sırada bir haberci içeriye girip"Efendim müşrikler Müslüman bir bayanı esir alıp kaçırdılar"dedi.Kendisine gelen suyu eline alan Abbas el-Mutasım su bardağını yanına koyup buyurdu ki"Derhal orduyu hazırlayınız,Vallâhı o Müslüman bayanı onların elinden kurtarmadan bu suyu içmeyeceğim"Hemen ordunun hazırlanmasını emretti ve hızlı bir şekilde sefere çıktılar.Yaklaşık bir günlük yol mesafe katettikten sonra onları bir bölgede yakalayıp savaştılar ve o Müslüman bayanı onların elinden kurtardılar.Abbas el-Mutasım görevini yerine getirmenin hazzıyla oturdu ve su istedi.Yardımcıları suyu getirdiler ve Abbas el-Mutasım suyunu rahatlıkla içti.

Eskiden Müslümana çok önem verilirdi.Çünki Allah'a hakkıyla imân eden bir Müslüman velev ki günahkar dahi olsa bile mübarek yer olan Kabe-i Muazzama'dan daha kıymetlidir.Hatta Cennetteki nimetlerden de daha kıymetlidir.Bir Müslümana sövmek,onu haksızca dövmek,öldürmek ,gıybetini yapmak,iftira atmak,haramdır caiz değildir.Ayrıca Bir Müslüman yeryüzündeki bütün iman etmeyenlerden daha kıymetlidir Allâh nezdinde.Bundan dolayı Müslüman zor durumdayken ona yardım eden kişinin mükafatı çok büyüktür.Hadiste buyrulduğu gibi"Müslümanlar bir evin taşları gibi birbirlerine kenetlenmeleri gerekir"Müslüman Müslümanın kardeşidir ayeti celilesi altında cem olması gerekir.

Rabbimiz bize Müslümanların kıymetini bilmeyi nasip eylesin.Çok zor bir zamandayız.Alimler buyurdular ki kıyamete yakın Şam dıyarında çok kan akacak.Allâh Müslümanların vatanlarını bizim vatanımızı korusun.Bu yaşanan zülümlerin bir an önce bitmesini nasip eylesin.Kardeşlerimize fiili bir yardımda bulunamasakta Allah rızası için duâ edelim.

Dernek Başkanı; Coşkun Şahin