İstanbul Gezisi

İSTANBUL GEZİSİ

Vatan İlmi Araştırmalar Derneği Sultangazi Temsilciliği olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bizlere vermiş olduğu destek ile yaptığımız İstanbul gezisinde; İstanbul halk ekmek fabrikasının içini gezerek bir ekmeğin kısa hikayesi hakkında bilgi aldık. Çocuklarımıza israfın ne kadar kötü bir şey olduğu hakkında bilgi verildi.

Daha sonra Topkapı Panorama Müzesini ziyaret ederek İstanbulumuzun nasıl zorlu şartlarda o kutlu komutan Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği ve bu güzel memleketi bizlere nasıl rahat bir şekilde yaşamamız için verdiğini muhteşem görsel panoramik eserlerle gözler önüne serildi ve tarihsel duygumuzu açığa çıkardı.

Panorama gezisinden sonra tüm çocuklarımızla birlikte Miniatürk de güzel ülkemizdeki bir çok hayırlı eserin panaromik şekilleriyle konumlanmış hallerini gözlemledik. Beltur'da ögrencilerimize yemek ikramında bulundu. Bugün ki programda emeği geçen başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz. Emeği geçen bütün ailelere görevli hocalarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

İnşeAllâh Fatih'in neslini yetiştirmek için çalışıyoruz. Rabbimiz bizi ve ülkemizi muvaffak eylesin.