Mevlid-i Şerif Programı Esenler

Vatan İlmi Araştırma Derneğinin Esenler Belediyesinin katkılarıyla düzenlemiş olduğu ‘’Muhammed ? Tüm Zamanların Hidayet Nuru Ve Daha Da Fazlasıdır’' adlı Mevlid-i Şerîf Programı yoğun ilgi gördü.Efendimizi seven herkes Kültür Merkezine akın etti

.Dr.Kadir Topbaş Kültür Merkezini hınca hınç doldurdu.Programa ilahiyatçı Yazar Hıdır Kartal,Ak parti Esenler ilçe başkan yardımcısı Av.Rıdvan Aslan,Esenler Fevzi çakmak mahallesi muhtarı Turgay Özer,Fatih Sultan Mehmet eğitim ve yardımlaşma vakfı mütevelli heyetinden hayırsever işadamı Mehmet Aydın,BDDK Daire başkanı Mehmet Sarı,Ravda derneği başkanı Davut Ökten ve yönetimi,Yozgatlılar derneği başkan vekili Yardımcısı Ercan bey,Esenler Kazım karabekir imam hatip okul müdürü Selim deder,Esenler kaymakamlığından Mehmet Saldıran,Cağaloğlu lisesinden Mehmet Öztep hocamız,İto meclis üyesi Zafer Karabulak, Ses gazetesi sahibi Sabri Çetin, Mezaab Turizm sahiblerinden Ramazan İşler,çetin şahin,Alim Turizm Mehmet Balcı ve Esenler halkı katıldı.
Kerem Can Yazırın sunuculuğunu yaptığı program, iki defa Dünya güzel kuran okuma birincisi Dr. Muhammed Recep'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Vatan İlmi Araştırmalar Derneği Başkanı İlahiyatcı-Eğitimci Coşkun Şahin ise Efendimizin bir rahmet vesilesi olarak gönderildiğini,ona tabi olanların kurtuluşa ereceğini,Gençlerimizin ve toplumumuzun felaha aydınlığa kurtuluşa erebilmesi ise ancak Peygamber efendimizin o mübarek yolunun öğrenilip öğretilmesiyle olacağını beyan ettiİ ve programlarda emeği geçenlere çok teşekkür etti.

Bu güzel gecede Müslüman kardeşliğin simgesi olarak Hafız Ahmet Kalmuk Süleyman Çelebinin yazdığı Mevlid-i Şerîf'i okudu.

Program hızla devam ederken Vatan Mevlidhan ve Kaside grubu da, Peygamber Efendimiz’i anlatan,öven kasideler, medihler ve salavatlar okudu.

İlahiyatçı - Yazar Hıdır Kartal ise Peygamberimiz'in ? mübarek hayatından kesitler anlarak günün anlam ve önemide değindi. şanlı ecdadımızın geçmişte efendimize tabi olarak tarihe damgalarını vurduklarını ve bugün ki gençliğimizinde peygamber efendimizin yoluna sıkı sıkıya bağlanmaları durumunda Müslüman Müslümanın kardeşidir şiarı altında çalışarak aynı başarıyı yakalayacaklarını söyledi. Mevlidi okumanın caiz olduğunu şirk olmadığını beyan etti.Programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra heyecanla beklenen ana sıra geldi ve Umre çekilişi yapıldı.
Çekilişi Meezab Turizm Ramazan İşler yaparak bu geceyi düzenleyen derneğimize teşekkür etti.Ayrıca Alim turizm Ali Çayırlı beyde Başakşehirde 25 kasım pazar günü yapılacak Mevlid programında 1 kişiyi ücretsiz umreye getireceğini bildirdi.
Manevi atmosferi oldukça yüksek geçen Programda emeği geçen başta Esenler Belediyesine ve herkese teşekkür ederiz.